Vardagsmat

Pizza

Pizza är mångas favoriträtt, just för att den är så enkel att variera. I dag kan man snabbt slänga ihop en pizza av färdigköpt deg om man har lite bråttom, men det tar inte särskilt lång tid att göra egen deg (bara lite jäsningstid att vänta på). På nätet hittar du bra grundrecept. Klassisk hemmapizzatopping är tomatsås, skinka och ost. Men varför hålla sig till det när det finns så många goda pizzor att välja mellan. Här kommer några olika förslag på pizzatopping.

Päron och ost

Det kanske låter lite knasigt, men päron på en pizza är hur gott som helst. Speciellt när sött och salt möts. Du kan antingen utgå från en vanlig tomatsås eller så kan du bre på en vit sås, som till exempel kronärtskockscreme eller om du vill göra en sås på kokta, vita bönor som du mixar med olivolja, vitlök, salt, rosmarin och parmesanost. Skiva mogna päron och lägg på pizzan tillsammans med gorgonzolaost och pinjenötter. Ringla lite honung över. Lätt den smarrigaste pizzan både till vardags och när ni har gäster.

Uppdaterad vegetariana

Alla vegetarianers pizza (för ofta finns det inte mycket mer att välja på). Ett gäng grönsaker toppar pizzan. Men prova att göra en smarrigare version genom att ugnsrosta grönsakerna. Börja med att skära paprika, zucchini, rödlök, champinjoner och andra goda grönsaker i lagom stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Grilla dem i ugnen en stund, tills de börjar få lite färg. Det kommer att lyfta smakerna. Lägg tomatsås och skivad mozzarella på pizzabottnen. Klicka ut pesto och lägg på grönsakerna och grädda sedan pizzan som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard