Kaféer och restauranger

Smoothie- och juicebar, frozen yoghurt

Som ett nyttigare alternativ till bullar, bakelser och glass har det med åren poppat upp flera nyttigare alternativ för den som vill gå och fika utan att för den skull fylla kroppen med tomma kalorier. Till nymodigheterna hör smoothie- och juicebarer som ofta ligger i gallerior eller på platser där man är på språng och inte sätter sig ner, utan tar muggen i handen när man går. En smoothie blir mer som ett mellanmål än som en klassisk fika och är en bra energipåfyllning när man går på stan.

Frozen yoghurt har blivit ett populärt alternativ till glass. I otaliga amerikanska tv-serier har de ätit frozen yoghurt och vi har blivit alltmer nyfikna på den här desserten. Inte lika söt som vanlig glass och med en konsistens som mjukglass känns det som ett fräscht alternativ till fika. Å andra sidan brukar utbudet av toppings göra att den snart blir som en halv påse lördagsgodis. Visst finns det fruktsallad, bär och nötter att lägga på glassen. Men det finns också smarriga såser, strössel och alla möjliga sorters godis och chokladpuffar. Vanligen betalar man utifrån glassens vikt och därför blir det dyrare med mer godsaker på.

Är nu smoothie- och juicebarerna och frozen yoghurtställena här för att stanna? Kanske, kanske inte. Många smoothie- och juicebarer har fått utöka sitt sortiment med lite fika, som muffins och chokladbollar, och färdigbredda mackor, eftersom ett fikasällskap kan ha lite olika preferenser. Samtidigt har de fått konkurrens från vanliga kaféer som i allt högre utsträckning har börjat servera juicer och smoothies i samma stil som barerna. Hur det går med frozen yoghurtställena återstår att se. Av förklarliga skäl går de bäst under sommarhalvåret och de behöver därför hitta ett sätt att överleva vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard