Desserter

Är all snabbmat dyr och onyttig?

Det har dykt upp allt fler snabbmatsrestauranger i Sverige och även i mindre städer har antalet ställen där man kan köpa snabbmat ökat rejält. Det är allt från hamburgare till pommes, pizza och falafel. Men snabbmat har fått ett rykte om sig att vara både dyr och onyttig. Hur är det egentligen med den saken?

Billig och god pizza

Hos företaget Pizzeria Borås finns det flera sorters pizzor till väldigt bra priser. En pizza kostar i regel omkring 100 kronor och då ingår ofta sallad samt dryck. När det gäller pizza kan man anpassa dem mycket efter eget tycke och smak. Man kan till exempel välja pålägg själv efter vad man gillar. Om man gillar räkor går det utmärkt att ha på oxfilé, ruccola, olika ostar och mycket annat.

Nyttigare snabbmat

Pommes och hamburgare med mycket kalorier är kanske inte det allra nyttigaste valet om man ofta äter snabbmat. Då kan man till exempel välja olika varianter av sallader, eller vegetarisk falafel som också är lite nyttigare. Det finns också olika soppor och mer fettsnåla alternativ som inte innehåller lika mycket fett som annan snabbmat.

Vad kostar snabbmaten?

Snabbmat kan variera en hel del i pris. En pizza kostar ofta lika mycket som ett mindre mål med hamburgare och pommes. Om man jämför snabbmat med hemlagad mat kan man ganska snart se att snabbmaten är ganska dyr. Man får många ingredienser och flera middagar för de nära femhundra kronorna en middag på snabbmatsrestaurang kan kosta för en familj på fyra personer.

Passar snabbmat för alla?

Snabbmat kan anpassas en hel del och snabbmatsrestaurangerna har valt att ta fram rätter vars ingredienser går lätt att ändra så att även allergiker kan äta hos dem. Det finns till exempel pizzabottnar utan mjölk, ägg och gluten. Det finns veganska hamburgare, glutenfria hamburgerbröd och en hel del annat. Falafel är vegetariskt, och man kan välja tillbehör efter egen smak. Snabbmat passar i regel också för barn och många restauranger har tagit fram särskilda barnmenyer med hamburgare eller portioner i mindre storlekar även för de minsta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard