Desserter

Bjud på en italiensk middag

Italien är ett av världens mest berömda matländer. Pasta, pizza, goda viner, glass och tiramisu är bara några av många goda saker från det stövelformade landet. Det finns många fördelar med det italienska köket. För det första består det av smaker och maträtter som de flesta gillar. Dessutom är det ganska lätt att själv laga italienskt. Här hittar du de bästa tipsen när du vill bjuda på en italiensk middag.

En enkel pasta är alltid en succé

En bra tumregel när du bjuder på middag är att hålla det enkelt. Att krångla till det med främmande ingredienser och svåra tillagningssätt ökar risken för att du misslyckas. Att servera en god italiensk pasta är däremot alltid en bra idé. Hos barilla.com hittar du massor med inspiration på recept och såser. Barilla har även glutenfri pasta vilket gör att du kan laga en middag som passar alla. Det viktigaste när du lagar en enkel maträtt är att du väljer dina ingredienser med omsorg. Låt några få och väl utvalda ingredienser ta plats istället för att blanda i för mycket. Pastan måste självklart vara av högsta kvalitet och kokas enligt anvisningen på förpackningen. Glöm inte saltet och överkoka inte pastan om du vill servera en riktig italiensk pastarätt.

Välj dryck med omsorg

Självklart måste en god pastarätt ackompanjeras med en passande dryck. Mat och vin går hand i hand och Italien erbjuder även många goda viner. Svenskar älskar italienskt vin och det syns på Systembolagets försäljningsstatistik där Italien är det vinland som toppar listan. Italiensk marknadsandel är nästan 30 procent och det beror främst på de röda italienska vinerna. Det finns såklart även många bra vita italienska viner och det mousserande vinet prosecco är mycket populärt. Det finns med andra ord ett passande italienskt vin till varje pastarätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard