Desserter

Optimera dina matkostnader

Ett av de få områden som du kan påverka och sänka dina månadskostnader är din livsmedelsbudget. Ibland drabbas vi av ekonomiska svårigheter och det kan då vara lägligt att medvetet kontrollera det som kan kontrolleras. Oavsett anledningarna till varför du vill kontrollera dina månadskostnader kommer du ha fördelar av att köpa billigare mat.

Genom att spendera mindre pengar på livsmedel får du dessutom mer pengar över till annat. Ja, du kommer ha större ekonomiskt svängrum av att köpa billig mat och därför presenteras här några tips på hur du gör. För det första kan du dra nytta av smarta appar och webbplatser för hitta billig mat. En rekommendation är MatkasseTopplistan.se som är en guide där du på ett smidigt sätt kan jämföra och recensera olika matkasseleverantörer. Den är kostnadsfri och ger dig en översiktlig beskrivning av de ledande aktörerna på den svenska marknaden. Börja med matkasse prenumeration för att sätta igång en rutin av att handla billig och god mat! Härnäst presenterar vi några tips på hur du tjänar pengar på billig mat, vilka är följande:

  • Köp generiska varumärken.
  • Var organiserad och använd kreativitet.
  • Köp billiga basvaror.

Fortsätt läsa för att se närmare på dess tips för att spara pengar varje månad!

Topp 3 tips för en optimal matbudget

1. Köpa generiska varumärken. Att köpa livsmedel från generiska varumärken är avsevärt billigare än premiumvarumärken. Trots detta innehåller de samma ingredienser och är producerade i samma fabrik, skillnaden ligger mestadels i förpackningen. Denna enkla förändring kan göra att du sparar så mycket som 300 procent för varje artikel du köper som i sig blir en enorm besparing på sikt.

2. Var organiserad och använd kreativitet. Nyckeln till en bra matbudget är att göra en lista över maten du behöver innan du handlar. Genom att följa en lista i handen när du handlar förhindrar du att du köper onödigt dyr mat. Med hjälp av organisation och kreativitet kan du fortfarande göra mängder med utsökta måltider med billiga matvaror. Du kan följa många receptförslag från olika livsmedelskedjor för att komma igång. En annan form av organisation är att handla från de billigaste livsmedelsbutikerna. Undersök och se vilka livsmedelsbutiker som finns nära dig. Glöm inte bort att de billigaste matvarorna och bästa rabatterna ibland finns i olika livsmedelsbutiker och matkasseföretag online. Du kan därför behöva handla i olika livsmedelsbutiker om du vill optimera din matbudget fullt ut. Samtidigt måste du komma ihåg att ta hänsyn till de extra resekostnader som kan uppstå. Om du å andra sidan handlar från ett matkasseföretag online sparar du tid och pengar på resor.

3. Köp billiga basvaror. Det finns gott om nyttiga och näringsrika basvaror som havre, pasta, ris och vetemjöl. Alla är mycket billiga och utgör nästan måltider i sig själva. Ännu en otroligt billig basvara är bönor som är full av protein och perfekt för att mätta en hungrig mage. Om du gärna vill äta kött bör du köpa fryst kött då det är billigare per kilo än färska motsvarigheter. Köpa gärna storpack för att spara ytterligare pengar per kilo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard