Brownie med mint
Brownies – härligt mjuksega och chokladiga. Det finns otaliga varianter, med allt från nötter och kolabitar till brownies med mint och brownies med havssalt. Här är ett smarrigt recept på brownie med mintglasyr som kommer att gå hem hos alla som älskar choklad och mint.
Kladdig brownie med mintglasyr
150 gram smält smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
Vispa ihop smör och socker. Rör sedan ner äggen och därefter resten av ingredienserna. Häll i en ugnsform och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna. Under tiden rör du ihop 3 matskedar florsocker med 1-1,5 tesked vatten, några droppar pepparmintolja och någon droppe grön karamellfärg. När kakan svalnat häller du snygga streck diagonalt över kakan med pepparmintglasyren. Låt stelna. Skär sedan kakan i fyrkanter och servera (gärna med lite vispad grädde).
Om man vill göra den ännu mintigare kan man lägga After eight eller annan mintchoklad i själva kaksmeten. Antingen smälter man den och rör i den i smeten eller så kan man hacka den och ha i smeten. Båda versionerna smakar väldigt gott. Dock är det fiffiga med det här grundreceptet att det inte innehåller choklad, vilket gör det lätt att svänga ihop. Sedan kan man piffa det som man vill.