Desserter

Nyttig vegansk glass

Glass måste inte vara socker, ägg och grädde. Det kan också vara nyttigt och gott och veganskt utan att för den skull smaka som rårivna morötter. Med de här glassarna kan du med gott samvete servera barnen glass till både frukost, mellanmål och kvällsmat.

Nicecream eller Banana icecream

Många veganska glassrecept (även rawfood recept) utgår från frysta, mixade bananer. Det kan tyckas onödigt att frysa dem först, men det är det inte – det är det som gör dem så glassiga. Skär några bananer och stoppa bananpengarna i frysen. Sedan mixar du de frysta bananpengarna ihop med andra frukter eller bär. En klassiker är att mixa dem med frysta (halvtinade) jordgubbar och en gnutta vanilj. En annan variant är att mixa bananpengarna med jordnötssmör och toppa med några salta jordnötter. Det blir supergott, mycket lyxigare än man kan tro. Man kan också mixa banan med kakao, kakaosmör och hackade choklad.

Andra varianter

Kokosgrädde är en annan ingrediens som likt fryst banan gör glassen krämig och god. Man kan köpa färdig kokosgrädde eller så kan man ta kokosmjölk och använda sig enbart av den tjockare delen av mjölken och hälla av den vattnigare delen. Mixa med vanilj och mango.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard