Desserter

Bjud på matupplevelse i naturen med hjälp av en ATV-kärra

Att åka på utflykt är något de flesta gillar. Att få packa upp mackor, varm choklad och kanske grilla en korv samtidigt som du njuter av naturens lugn är en härlig upplevelse. Kanske tänker du att det skulle vara härligt att få uppleva en gourmetmåltid där ute i skogen. Det går alldeles utmärkt med rätt fraktmetod och redskap.

När man vill ta sig ut i naturen behöver man ofta bära matsäcken i ryggsäck, men hur ska man göra om man vill ta med sig mer saker, till exempel en stekhäll och lyxiga matvaror till många? Svaret på frågan är att använda sig av en fyrhjuling och en liten, smidig atv-kärra, det vill säga en typ av släpvagn som passar att köra i terräng med. Med en sådan till din hjälp får du med dig en middag för många ut i naturen.

Vad är en ATV-kärra?

Köra med släpvagn i terrängen? Kan det fungera? Ja, om du använder dig av en ATV-kärra. Den här typen av släpvagn finns i många modeller, allt från större fyrhjuliga varianter till mindre med två hjul. Gemensamt för dem alla är dock att de är lätta att köra i terräng. Till en fyrhjuling kan du välja att koppla på en mindre atv-kärra med två terränggående hjul. Vill du vara säker på att packningen inte skadas eller blir blöt väljer du med fördel en täckt variant. En extra bonus med kärran är att den kan användas till så mycket mer, till exempel om du behöver frakta bort trädgårdsavfall från tomten eller för att flytta tyngre möbler och föremål.

Goda måltider för den lyxiga utflykten

Egentligen kan du ta med dig precis vad som helst ut i skogen med rätt typ av fraktmetod. Det kan dock vara fördelaktigt att ta med matvaror som kan tillagas över öppen eld. Förbered till exempel ett gott kött genom att marinera det. Komplettera med en färdiglagad potatisgratäng som får stå och bli varm på stekhällen. Naturligtvis behöver ni en efterrätt också. Om det är säsong för det så blir det extra lyxigt om du inkluderar skogens bär i efterrätten. Lingon går till exempel fantastiskt bra ihop med kolasås och hjortron passar perfekt till våfflor. Använd dig av ett handhållet våffeljärn som värms över elden och grädda sedan fantastiska våfflor.

Njut av Sverige

Under coronapandemin behöver vi hålla oss på hemmaplan vilket gör att den här typen av naturutflykter kan vara ett mycket välkommet avbrott i vardagen. Sverige som land har mängder av naturupplevelser att bjuda på. Ibland är det lätt att bli hemmablind, men om du ser dig omkring kommer du snart att upptäcka att du kanske har något fantastiskt att besöka precis runt knuten. En god idé kan vara att undersöka vilka sevärdheter som finns i just din ort. Kom också ihåg att skogen med sin skönhet och sitt lugn alltid är ett säkert kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard